Recepta saludable: pastís de mill amb salsa de remolatxa

Recepta saludable: pastís de mill amb salsa de remolatxa

RECEPTA SALUDABLE: PASTÍS DE MILL AMB SALSA DE REMOLATXA

El mill és un cereal amb grans propietats terapèutiques i de molt fàcil cocció. Aquest gra, rodó i de color groc, és també molt digestiu i té un efecte estimulant sobre els processos digestius, fet que el converteix en un complement ideal en moments en que tenim dificultats a l’hora de pair els aliments.

La remolatxa, una hortalissa molt rica en sucres però amb un vallor calòric gens excessiu, ja que la fibra, les vitaminets i el minerals que conté fan que la seva assimilació sigui més lenta. Així, la remolatxa li aporta al cos múltiples vitamines, però no només això, també ens aporta minerals com el iode, el silici, el potassi o el ferro.

Aquesta recepta, que combina aquests dos aliments d’una forma deliciosa, vol ser una nova idea per posar color i gust a la vostra taula. Senzilla de preparar, saludable i… Boníssima!

PASTÍS DE MILL AMB SALSA DE REMOLATXA

Ingredients (2-3 persones)

– 1 tassa de mill rentat

– 2 cebes mitjanes tallades fines

– 1 pastanaga

– 1/2 bloc de tofu fumat (tallat a daus petits)

– 3 tasses d’aigua freda

– una miqueta de sal marina

– oli d’oliva

– llorer

– 2 cullerades d’tàperes

Preparació:

Saltejar la ceba amb un amica d’oli d’oliva i una mica de sal marina durant 10 minuts
Afegir el llorer, la pastanoga, l’aigua, el mill i un xic de sal. Tapar i deixar bullir 25 minuts.
Afegir el tofu fumat i les tàperes. Retirar el llorer. Col·locar la masa en un motllo de ceràmica o vidre. Deixar refredar. Tallar i servir juntament amb la salsa
Salsa de remolatxa

Ingredients:

– 2 cebes tallades finetes

– 4-5 pastanagues

– Remolatxa cuita

– 2 cullerades d’oli d’oliva

– 1 cullerada d’orenga sec

– Sal marina

– Vinagre de poma

Preparació:

Saltejar 10 minutets les cebes amb una mica d’oli d’oliva i sal.
Afegir les pastanagues tallades finetes i un fons d’aigua. Tapar i cuinar a foc lent durant 15 minuts.
Fer puré les verdures i afegir la remolatxa tallada fineta fins a aconseguir el color desitjat.
Afegir el vinagre i servir amb el mill.